szechenyi 2020

Híreink

Május 10-én a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége kapcsolódik a Közlekedéstudományi Egyesület által szervezett „A Közlekedési Kultúra Napja” című eseményhez.

Az esemény szakmai tartalmának szervezése abból az elemzésből indult ki, amelyet a Pénzügyminisztérium nemrégen tett közzé, ez alapján a logisztikai ágazat baleseti statisztikáival a kétes 3-10. helyen van attól függően, hogy milyen csoportosítást nézünk. Ezért a mostani eseményünk a fő üzenete: Közlekedésbiztonság, rakományrögzítés, intermodalitás – a kulturált közlekedésért.

A május 10-i nap programját a következők mentén szervezzük:

 

11:30-12:00 érkezés/kezdés (Csepel Szabadkikötő, MAHART Container Center Kft., kombiterminálja, 1211 Budapest, Weiss Manfréd út 5-7.)

12:00 – 13:00 gyakorlati bemutató: MAHART Container Center kombiterminál

  • rakományrögzítés – helyes és helytelen megoldásai, következményei (Revelator Kft. közreműködésével). Hogyan lehet úgy megrakni a pótkocsit, hogy a német autópályarendőrök ne büntessék meg a fuvarozót – 1.000-1.800 Euro-ra?
  • daruzható pótkocsi vasúti rakodása.

13:00 – 14:00 gyakorlati bemutató: EKOL Logistics Kft. raktárcsarnok

  • targoncavezetés, ügyességi feladatok.
  • raktári közlekedés biztonsági kérdései.
  • kvízjáték – kamionokon/konténereken alkalmazott piktogramok jelentése.

14.00 óra magasságában, a Program végén a résztvevőket meghívjuk egy falatozásra. 

A programon résztvevők között egy, a Hungaroringen igénybe vehető személyautós Vezetéstechnikai Tréning részvételt sorsolunk ki.

 

„A Közlekedési Kultúra Napja – 2019” rendezvényen való részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailre kérjük szépen megküldeni, megjelölve a cég nevét és résztvevő személyek számát.

 

A visszajelzéseket május 8-ig várjuk.

Megtisztelő részvételükre számítunk!

Üdvözlettel:

MLSZKSZ, MAHART Container Center Kft., Ekol Hungary Kft, Revelator Kft. nevében

A bérelt mozdonyokat váltják ki a Siemens gépei a Metransnál.

Csehország második legnagyobb tehervasúti nemzetközi szállítmányozó cége, a Metrans tíz plusz opcionálisan még húsz Vectron MS villanymozdony beszerzéséről írt alá szerződést a Siemenssel. A negyven Traxx után, amelyeket a Bombardiertől vettek, így most Vectronokkal is bővül a logisztikai vállalat járműflottája. A szerződés szerint az új mozdonyokat az idei év végén és a jövő év tavaszán vehetik majd át. A kontraktus értéke meghaladja a 37 milliárd forintot, egy új mozdony ára körülbelül 1,25 milliárd forint.

A Metrans az új mozdonyokat a nemzetközi teherfuvarozásban hasznosítja majd a közép- és kelet-európai régióban, így a hazai konténerterminálokon és vasútvonalaon is találkozhatunk velünk. Eddig a Metrans leginkább a Bombardiertől beszerzett Traxxokkal közlekedik, amiből összesen negyven van a cég tulajdonában. A negyvenedik Traxx F140 FS mozdonyt tavaly vette át a vállalat. Ezen kívül még további tizenhat mozdonyt bérel, amiből hét 189-es sorozatú Siemens gép, a többi ugyancsak Traxx. A vállalat tervei szerint az új Siemensek éppen a bérelt mozdonyokat válthatnák ki a jövőben.

A Metrans Vectronjai 6 400 kilowatt teljesítményűek, maximális sebességük 160 kilométer per óra, ETCS vonatbefolyásoló berendezés is van rajtuk, futhatnak Csehországban, Németországban, Ausztriában, Magyarországon, Szlovákiában és Lengyelországban is. De az engedély kiterjeszthető Bulgária, Horvátország, Hollandia, Románia, Szlovénia és Szerbia országaira is. A gépek karbantartásást a Metrans Dyko Rail Repair Shop közép-csehországi bázisán, Kolínban végzik majd.

Korcsmáros Gábor/Prága

A Logistik Heute magazin, valamint a BVL (Bundesvereinigung Logistik e.V., azaz Szövetségi Logisztikai Egyesület), Németország legnagyobb logisztikai egyesülete második hellyel díjazta a Dachsert a „Közúti szállítmányozási szolgáltatások” kategóriában.

A Logistik Heute szaklap olvasói, illetve a Német Logisztikai Egyesület tagjai úgy döntöttek, hogy a Dachsert választják az egyik legjobb logisztikai márkának Németországban a „Közúti szállítási szolgáltatások” kategóriában.

Alexander Tonn, a Dachser EL (European Logistics) üzletágának ügyvezető igazgatója vette át a második helyért járó elismerést a Berlinben tartott fogadáson. Az online voksoláson 27 logisztikai szolgáltató közül lehetett választani az említett kategóriában.

„Az iparági szavazás eredménye azt bizonyítja, hogy a piac elismeri integrált logisztikai szolgáltatásainkat” – mondta el Tonn a díjátadó ünnepségen. „Természetesen örömmel fogadjuk az elismerést, azonban mindez ösztönzésként is hat a további fejlesztésekre a folyamataink, a szolgáltatásaink és az ügyfeleink számára nyújtott minőség tekintetében.”

A 100 legfrissebb Németországra és Európára vonatkozó tanulmány alapján a Dachser piacvezető a szállítmányozási szegmensben és a harmadik legnagyobb logisztikai szolgáltató Németországban.

Forrás: Dachser

Hogyan lehet a gyógyszereket biztonságosan szállítani és tárolni? Mi kell ahhoz, hogy egy teljes gyárat percre pontosan ellásson alapanyaggal egy logisztikai cég? Az automatizáció, a digitalizáció és a robotika fejlődésének milyen hatása van a logisztikára? Ezekre a kérdésekre adott választ a Logisztika Fesztivál programja, ahol a szakma kulisszatitkaiba nyerhettek betekintést a látogatók. A jövő logisztikai megoldásaival és interaktív programokkal várta a Trans-Sped Csoport debreceni és tatai telephelyén a diákokat a Logisztika Napja alkalmából.

A magyar nagyvállalatnál kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás, és aktív szerepet vállal a cégcsoport abban, hogy megszólítsa a jövő logisztikus generációját. A rendezvény a diákok és a szakma iránt érdeklődők számára olyan tudást és szemléletet hivatott átadni, amely felkészíti őket a jövő logisztikai kihívásaira.

Évről évre egyre nagyobb érdeklődés övezi a rendezvényt, ezért bővítette a vállalatcsoport a programot. Logisztikai munkagép-bemutatókkal, a raktári feladatok által inspirált játékos aktivitásokkal és raktárbejárások segítségével mutatták meg a professzionális ellátási lánc működését. A cél, hogy a diákok izgalmas módon ismerkedhessenek meg nemcsak a logisztikával, hanem a hozzá szorosan kapcsolódó egyéb területekkel is – legyen szó akár az elektromos járművekről és ezek kihívásairól, a Trans-Sped saját fejlesztésű szállítmányozási szoftveréről, vagy a raktár-automatizációról.

Trans Sped Logisztika Fesztival Deb3

A cégcsoport küldetésének tekinti a közlekedés biztonságosabbá tételét az utak minden résztvevője számára, ezért a vállalat a „Láss a sofőr szemével!” bemutató mellett - amely során a résztvevők kipróbálhatták, hogy mit lát egy tehergépjármű-vezető a fülkéből - további vezetésbiztonsági szimulátorokkal hívták fel a figyelmet a tehergépjárművek körül kialakuló holttér észlelésének fontosságára.

A komplex logisztikai nagyvállalat csaknem három évtizede van jelen a piacon, a globális rendezvénysorozathoz pedig azért csatlakozott, hogy a szakma teljes spektrumát bemutassa az érdeklődő, pályaválasztás előtt álló fiataloknak. Debrecenben és Tatán csaknem 400 tanulót érdekelt a Trans-Sped Logisztika Fesztivál.

 „A szakmai utánpótlás biztosítása kulcsfontosságú az iparágban, éppen ezért tartjuk kiemelten fontosnak, hogy olyan eseményeket szervezzünk, mely valóban felkelti a fiatalok érdeklődését a logisztikai szakmák iránt. A Logisztika Fesztiválon interaktív formában, játékosan, életszerű példákon keresztül tudjuk megmutatni a vállalati folyamatokat. Célunk, hogy a diákoknak karrierlehetőséget mutassunk, hiszen mi jó szakembereket, ők pedig biztos hivatást és munkahelyet találhatnak. Ez tehát olyan lehetőség, ahol mind a két oldal nyer.” – nyilatkozta Elek Gergő, logisztikai igazgató.

Épületeink a jelen és a jövő meghatározó történéseinek központi helyszínein találhatók. Nincs ez másként legújabb fejlesztésünk, a Prologis Park Budapest-Harbor területén található 12. épület esetében sem.

E 10 600 négyzetméteres, modern logisztikai ingatlan Budapest déli részén, a belvárostól csupán 12 kilométerre fekszik. Kiváló elhelyezkedése mellett az épület számos fenntartható megoldást is kínál, mint például a magas hőszigetelésű falpanelek és tetőrétegrend, az energiatakarékos LED világítás, az okos mérőórák, valamint elektromos autótöltő állomások, amelyek az elektromos mobilitást segítik elő a parkban.

Az elmúlt hónapokban magyarországi projektmenedzserünk, Lippai Rita végigkísért bennünket az épület fejlesztésének fázisain, melyek során a gerenda beemelések vagy az ipari padló kialakítás izgalmas folyamataiba is bepillantást nyerhettünk. Itt az alkalom, hogy ezt a fantasztikus új épületet teljes pompájában tekintsük meg.

Szeretne körülnézni az épületben? Kattintson a videóra és csatlakozzon virtuális túránk befejező részéhez!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=0xPIN5BhyRA

Forrás: Prologis

Eredményes évet zárt a BILK Logisztikai Nyrt. 2018-ban. Magyarország egyik legnagyobb logisztikai központja az elmúlt évben növelte raktárkapacitását, árbevételét és üzemi tevékenységének hatékonyságát. A dinamikus fejlődés motorja a társaság területén rendelkezésre álló kapacitások bővülése és a komplex logisztikai szolgáltatások iránti tartós kereslet: a raktárváros bérbeadottsági mutatója 2018-ban 98,7 százalék volt.

A saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadásával és üzemeltetésével, valamint ingatlanok adásvételével, ingatlankezeléssel, építményüzemeltetéssel és vagyonkezeléssel foglalkozó társaság részvényeinek tőzsdei értékesítésére készülve 2018 januárjában pénznemet váltott és azóta euróban vezeti könyveit. Az éves adatok közzététele is ennek megfelelően történik.

A társaság befektetett eszközeinek értéke 129,5 millió euró volt, ami 5,3 millió euróval haladta meg az egy évvel korábban regisztrált összeget. A növekedés részben a folyamatos ingatlanfejlesztésből adódik: a logisztikai park bérbeadható területe 2018-ban 3800 m2 -rel bővült és az év végén meghaladta a 186 ezer m2 bruttó bérbeadható területet.

Megkezdődött egy 19 800 négyzetméteres raktár-, és egy 1500 négyzetméteres irodaterületet magában foglaló raktárcsarnok építése. A kapcsolódó létesítményekkel együtt összesen 3,5 milliárd forint értékű beruházás befejezése a tervek szerint még az idén ősszel várható.

A logisztikai park kapacitásainak növekedésével együtt nőtt a társaság árbevétele, amely 2018-ban meghaladta a 12 millió eurót (2018 első hat hónapjában csaknem 6 millió euró) és 531 ezer euróval haladja meg a 2017-es értékesítés értékét. A társaság EBITDA teljesítménye 7989 ezer euró.

A vállalat az első félévben nyilvános részvénytársasággá alakult át azzal a szándékkal, hogy részvényei 49 százalékának a Budapesti Értéktőzsdén való értékesítését követően szabályozott ingatlanbefektetési társaságként (SZIT) folytassa tevékenységét.

A részvények 2018 első félévének végén indított értékesítése eredmény nélkül zárult, mivel az eljárás során nem jött létre megfelelő ár melletti, a SZIT törvény által elvártakkal is összhangban lévő, optimális befektetői struktúra. A társaság ezt követően is kitartott elkötelezettsége mellett, hogy tevékenységét a jövőben szabályozott ingatlanbefektetési társaságként folytassa és vizsgálja a megvalósításhoz szükséges lépéseket.

A társaság 2018-ban hosszú lejáratú hitelt vett fel a kapacitások folyamatos bővítéséhez szükséges, korábban felvett hitelek refinanszírozása, valamint a SZIT-té történő átalakulás feltételeinek teljesítése érdekében. Ennek összege 63 375 ezer euró.

A BILK Logisztikai Nyrt. valamennyi jelentős nemzetközi cél- és tranzitútvonal kereszteződésében, önálló autópálya lehajtóval, közvetlen vasúti kapcsolattal rendelkezik. A komplexumban „A” kategóriás logisztikai, gyűjtő, illetve hűtött raktárcsarnokok, és ADR-minősítésű raktárak továbbá irodaépületek működnek.

Forrás: BILK Logisztikai Nyrt.

Rólunk

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége meghatározó, véleményformáló, szakmai érdekképviselet.

kozlekedesi konferencia 2019 336x280

Elérhetőségünk

1211 Budapest, Weiss Manfréd út 5-7.

(36) 1 266 3126

mlszksz@mlszksz.hu

(36) 1 266 3126

Hét - Pén.: 9:00 - 16:00

Hasznos linkek

ADATVÉDELEM

SiteFace Kft.

ITD Informatika Zrt.

Informatikai üzemeltetőnk:
ITD Informatika logo vektor horizontal feher 01

Hírlevél